Testvérvárosban jártak – Videóval

/Fotó: Facebook/ Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar/

„A testvérvárosi kapcsolatok erősítésének idei újabb állomása a finnországi Kuhmo és a szlovákiai Vágsellye után Plochingen volt, Oroszlány németországi partnertelepülése, amely várossá avatásának 75. évfordulóját ünnepelte a napokban.

Ez alkalomból az évente megrendezett “MarquardtFest”, a város fesztiválja is különlegessé sikerült: Oroszlányon kívül Landskrona (Svédország), Zwettl (Ausztria) és Luckau (Németország) is köszöntötte a születésnapost.

Városunkat az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar képviselte, amely még 2021-ben kapott meghívást a jubileumi rendezvényre, ahol a „Bunter Tag der Vereine“ keretein belül több órás közös koncertet adott a plochingeni városi zenekarral, a Musikverein Stadtkapelle Plochingennel együtt.

A koncert hatalmas siker volt, melynek felvételét megtekinthetik a https://www.youtube.com/watch?v=ZkGIX3DDRSs&list=PL8cVtf6-CHYxfNDt_c5ooQkAyfkxPbmkL&pp=iAQB linken, a Víztorony Rádió Youtube csatornáján.

Oroszlány nevében Lazók Zoltán polgármester köszöntötte a fesztivál résztvevőit, s mutatta be a közönségnek a városunkról szóló kisfilmet.

A zenével, tánccal és kulináris élvezetekkel teli városi rendezvényt, a MarquardtFestet minden év júliusának közepén a Plochingenért oly sokat tett Marquardt von Randeck augsburgi püspök, majd pátriárka tiszteletére szervezik a Neckar folyó mellett fekvő sváb kisvárosban.”

 

Forrás: oroszlany.hu

Be the first to comment on "Testvérvárosban jártak – Videóval"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*