Új töltőállomás üzemeltető cég Oroszlányban

/A kép illusztráció!! – Fotó: Wikipedia/

Piacra lépett Magyarországon az ORLEN-csoport, összesen 143 hazai töltőállomást vesz át – közölte az ORLEN csütörtökön az MTI-vel.

    A lépésre azt követően került sor, hogy véglegesítették a Grupa LOTOS csoport akvizíciójával kapcsolatos intézkedéseket, valamint megállapodást kötöttek a Mol-csoporttal a töltőállomások egy részének átvételéről – tették hozzá.

    A tájékoztatás szerint 79 benzinkút már most az ORLEN-csoport tulajdonába került, ezek jelenleg LUKOIL márkanév alatt üzemelnek (illetve üzemeltek, köztük az oroszlányi – a szerk.).

A fennmaradó 64 töltőállomást 2024 közepéig fokozatosan veszik át.

    Egyidejűleg az ORLEN-csoport Szlovákiában 39 töltőállomást vesz át a Mol-csoporttól, így a vállalat a szomszédos országban összesen 91 töltőállomást fog üzemeltetni 2023-ban – közölte a társaság.

    A Mol-tranzakció lezárását követően az ORLEN-csoport összesen több mint 660 töltőállomást üzemeltet majd Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon. A vállalat Csehországban 430 töltőállomással piacvezető; Szlovákiában és Magyarországon pedig a négy legnagyobb szereplő egyikévé válik majd.

    Az ORLEN hat európai országban – Lengyelországban, Németországban, Csehországban, Litvániában, Szlovákiában és már Magyarországon is – összesen közel 3000 töltőállomást üzemeltet.

-MTI-

Be the first to comment on "Új töltőállomás üzemeltető cég Oroszlányban"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*