Falunap elismerésekkel (+Képgaléria)

A hagyományoknak megfelelően főzőversennyel kezdődött szombaton a 27. Falunap. A gasztronómiai programot több esemény is követte a nap során.

A Falu- Hagyományőrző és Kulturális Egyesület, valamint a Szlovák Önkormányzat közös rendezvényének a Tájház mellett több helyszín adott otthont.

Mint minden alkalommal, idén is nagy sikere volt a pajtában bemutatott zöldség és gyümölcs kiállításnak, s miközben a kertben rotyogtak a bográcsok, sorra érkeztek a helyi és szlovák vendégek.

Délben kezdődött „ A legszebb konyhakertek” verseny eredményhirdetése, melyet évek óta Oroszlány és Térsége Civil Szervezeteinek Egyesülete szervez. Dr. File Beáta jegyző köszöntőjét követően Elekes Lászlóné koordinátor és Somlói Józsefné, a zsűri elnöke nyújtotta át az ajándékokat és okleveleket a helyezettek részére.

Ezt követte a főzőverseny kiértékelése, melyen 6 csapat vett részt. Az ítészek kóstolása alapján, első helyen végzett a Hölgyklub, második a Falusi Mellbevágók, míg harmadik az Oroszlányi Tekergők gárdája lett.

Kora délután „Filléres emlékeink” címmel kiállítás nyílt az evangélikus gyülekezeti teremben, majd a Tájházból megindult a menet a Topolya ligethez, ahol a résztvevők az ősökre emlékezve helyezték el a kegyelet és tisztelet virágait az emléktáblánál.

Tovább haladva Varga Istvánné, Mariska néniről is megemlékeztek a II. Rákóczi Ferenc Kultúrház falán elhelyezett mementónál.

A rendezvény a Szent Flórián téren felállított sátorban folytatódott, ahol elsőként Rajnai Gábor alpolgármester, majd Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket.

Ezután a Za Oroslánsku Kultúru (Oroszlány Kultúrájáért) díjak átadása következett. Idén Molnár Zoltán és családja, Nagy Gergely, valamint Oroszlány Város Óvodái vehették át az elismerést.

A délután folyamán számos kulturális csoport is fellépett, majd tombolahúzás és utcabál zárta az eseményt.

KÉPEK ITT LÁTHATÓK!

 

Forrás és fotó: oroszlany.hu

Be the first to comment on "Falunap elismerésekkel (+Képgaléria)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*