Megyénkben is voltak viharkárok

/Archív kép – Fotó: Katasztrófavédelem/

A tűzoltók június 16-án este kezdték és reggel fejezték be a vihar okozta káresetek felszámolását.

Harmincnyolc helyszínen avatkoztak be Komárom-Esztergom megye területén, a térségben szolgálatot teljesítő hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók a környékre lecsapó viharral összefüggésben a csütörtökről péntekre virradó éjszaka folyamán.

A tűzoltók az erős szél következtében leszakadt ágak, kidőlt fák eltávolítását végezték – főként láncfűrész és kézi erő alkalmazásával – a közutak, közterületek biztonságossá és járhatóvá tételének érdekében – közölte honlapján a Komárom-Esztergom megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Június 16-án későn este ezt tették közzé:

Nem kevés munkát ad Komárom-Esztergom megye tűzoltóinak a viharos időjárás. Este fél tízig harmincnégy bejelentés érkezett a katasztrófavédelem megyei ügyeletére.

Leginkább Tatabányára várják a tűzoltók segítségét, zömében a viharban kidőlt fák és ágaik eltávolításához. Mint például a Köztársaság útján, ahol letört egy nagy fa ága. A Komáromi utcában több fa is kidőlt, sok az ágtörmelék is az úton. A Mártírok útján a parkoló autókra dőlt egy fa.

Az M1-es autópályán, a 46-os szelvénynél a leállósávra, a tatai lehajtónál az útra dőlt ki egy fa a főváros felé vezető irányban.

Tata és Kömlőd között is az úttestre kidőlt fa akadályozza a forgalmat.A tűzoltóegységek folyamatosan hárítják el a károkat.

Be the first to comment on "Megyénkben is voltak viharkárok"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*