Halat vásároltak a tagdíjból Környén

Kimagasló fogási eredményekkel büszkélkedhet a megyében a Környei Horgász Egyesület, ez annak is köszönhető, hogy tavaly szinte a tagdíj egészét halvásárlásra fordíthatták. Ezt nem tehették volna meg az önkormányzat nélkül, mely karban tartja a tó környezetét, így az ezzel kapcsolatos kiadások nem az egyesület költségvetését terhelik – hangzott el a szervezet közgyűlésén.

Török Mihály elnöki beszámolója szerint a 2020-as záráskor az egyesületnek 345 tagja volt, létszámuk előző évhez képest 20 fővel nőtt. Az összesített fogási eredmény meghaladt a 9 ezer kilogrammot, fejenként pedig a 40 kilogrammot.

A takarmányárak emelkedése miatt várható a hal drágulása, ezért bármennyire is igyekeztek jó ideje elkerülni a tagdíj emelését, 2022-ben szükség lesz rá – hangzott el a közgyűlésen, ahol a tagság megszavazta a felnőttek esetében az összeg 42 ezerről 46 ezerre, a jogi személyeknél a 120 ezerről 130 ezerre történő növelését.

Arról is határoztak, hogy bár rendelkeznek pénzügyi tartalékkal, jövőre nem tervezik 80 mázsa pontynál, valamint 5-5 mázsa süllőnél és csukánál több hal vásárlását, mivel a tó halállománya igen gazdag, és a pontyból idén jelentős volt a természetes szaporulat.

Török Mihály elnök elmondta, a rendezett, természetközeli környezet kedvelt kirándulóhelyszín, a kerékpárút is sokakat vonz. Mára talán kevésbé nyugodt a horgászat, mint tíz éve, de ez is a fejlődés része – tette hozzá.

 

Fentiekről Farkas István tájékoztatott bennünket.

Be the first to comment on "Halat vásároltak a tagdíjból Környén"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*