„Felavatták a crossbar telefonközpontot Oroszlányban” – Ezt írta az újság…

/A képen: Arató (György, a főközpont vezetője átveszi az oklevelet – forrás:library.hungaricana.hu, Dolgozók Lapja/

Talán érdekes lehet, mit írt a megyei sajtó a 20. században Oroszlányról és környékéről. Alább az 1980-as évekből olvashat egy cikket:

Hétfőn délután ünnepélyesen felavatták Oroszlányban a távhívásra alkalmas crossbar központot. Az avatáson jelen volt Antalóczy Albert, a megyei pártbizottság első titkára, Varga Gyula, a megyei tanács elnöke, Csata Józsefné, a Magyar Posta központjának osztályvezetője, az érintett községek tanácselnökei, a városi politikai, társadalmi szervek, üzemek képviselői.

Szatmári Géza, a Budapest-vidéki Postaigazgatóság vezetője a posta nevében köszönetét mondott mindazoknak, akik ehhez a lehetőséghez hozzásegítették Oroszlány és környékének lakosságát.

Február 28. óta Bokod, Dad, Kecskéd, Kömlőd, Környe, Várgesztes és Vértessomló előfizetői is bekapcsolódtak az országos távhívóhálózatba. Az idén 4—500 új állomás bekapcsolását is tervezik.

A Kertalja-lakótelepen, a Táncsics Mihály lakótelepen előreláthatólag még az első félévben, a Dózsa György út és a Borbálatelep környékén pedig minden valószínűség szerint az esztendő vége felé bővítik a hálózatot.

A városi tanács elnöke, Kis Imréné elismerését fejezte ki a tanács nevében a Komárom megyei Távközlési Üzem Kossuth Lajos nevét viselő kábelszerelő szocialista brigádjának, ugyancsak oklevelet, pénzjutalmat adott át Arató György, fő- központvezetőnek és Iván István munkavezetőnek is. Szatmári Géza, a postaigazgatóság jutalmát nyújtotta át és köszönetét tolmácsolta a kiemelkedő munkát végzett dolgozóknak.

Varga, Gyula, a megyei tanács elnöke meleg szavakkal köszöntötte mindazokat, akik részt vettek a hálózatépítésben, az új központ üzembe helyezésénél közreműködtek. A siker feltétele volt a munka, az összefogás, az üzemek támogatása. Erre a jól bevált összefogásra lesz szükség az esztergomi központ megépítéséhez is.”

Forrás:library.hungaricana.hu/Dolgozók Lapja, 1985. március 5.

Be the first to comment on "„Felavatták a crossbar telefonközpontot Oroszlányban” – Ezt írta az újság…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*