Nem unatkoznak az „oroszlányi medvék”.

Az elmúlt néhány hét meglehetősen mozgalmasra sikerült az Oroszlány Bears amerikai focistáinak életében. 

A folyamatos edzések mellett a csapat több fronton is szerepel, legutóbb az Országos Flag Futball Bajnokság rájátszásába jutottak az oroszlányiak, tehát még korántsem jött el a pihenés ideje.

Varga Tamás szakosztályvezető és edző tanítványai egy három fordulós kupasorozatban vettek részt, a sportág ismertebb, úgynevezett „tackle” – tehát ütközős – szakágában.

A gyulai illetőségű Viharsarki Vitézek, a Baja Raiders és a Divízió 1. idei bajnoka, a Szeged Guardians voltak a medvék ellenfelei.

Eredményt tekintve az első megmérettetés mindenképp kiemelendő, hiszen a regnáló első osztályú bajnokcsapat Szeged elleni siker komoly fegyverténynek számít, de a hazai – Oroszlányban folyamatos pályahiány miatt -, Várgesztesen rendezett, és a bajai kupanap is remek erőmérő volt, értékes tapasztalatokkal és játékpercekkel felvértezve a húsz év átlagéletkort sem elérő keretet.

Közben, a flag futballban – (az amerikai foci kontakt nélküli, kispályás változata) 2028-tól az Olimpiai Játékok hivatalos programjában is szerepel! – az országos bajnokság csoportküzdelmeit követően, hat mérkőzésen elért négy győzelmének köszönhetően a legjobb nyolc csapat közé, a rájátszásba jutott az oroszlányi csapat, így készülhet a Dabason rendezendő bajnoki döntőre, amit október 26-án rendeznek.

Emellett az utánpótlásban is folyik a munka. A 13 év alattiak támogatói családi napokon és felkészülési mérkőzéseken szerepeltek.

Egy, a 19 éven aluliak számára kiírt toborzón is részt vettek a Bears játékosai és „hab a tortán”, hogy a dán együttes ellen készülő magyar válogatott keretbe meghívót kapott Molnár Márk az oroszlányi csapat fiatal tehetsége.

Szóval, korántsem téli álomra készülnek a medvék, akik továbbra is várják a jelentkező lányokat, fiúkat, kicsiket, nagyokat a csapatba, hiszen a következő évekre is komoly terveik vannak.

Köszönik a támogatást a Veolia Water Hungary Kft-nek, az együttműködést a Smurdan Vision Kft-nek – tudtuk meg Szabó Mihály egyesületi elnöktől.

Fotók: Oroszlány Bears

Be the first to comment on "Nem unatkoznak az „oroszlányi medvék”."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*