Letartóztatta a bíróság a gépkocsi tolvajt

/A kép illusztráció – Fotó: Police.hu/

A Tatabányai Járásbíróság lopás bűntette, jármű önkényes elvételének bűntette miatt indult ügyben tartott ülésen, 1 hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A letartóztatás elrendelése a bűnismétlés veszélye miatt indokolt. A végzés nem végleges, a gyanúsított fellebbezést jelentett be.

Az indítvány szerint a gyanúsított 2024. január 17-én hajnalban, egy oroszlányi telephelyre jogtalanul bement, az öltöző épületéből egy kerékpárt, tisztítószereket és 3 szőnyeget lopott el, melyeket a nyomozó hatóság még aznap lefoglalt tőle. Ugyanerre a telephelyre a férfi 2024. augusztus 12-én éjjel ismét bement, az udvaron álló tehergépkocsival – melyben az indítókulcs benne volt – elhajtott, őt a rendőrök augusztus 13-án, 19 óra 25 perckor Gyöngyösön állították meg.

A férfi más bűncselekményeket is elkövetett:

2024. február 29-én egy másik oroszlányi telephelyről tulajdonított el egy személygépkocsit, mellyel elhajtott. Ekkor a férfit az Oroszlányi Rendőrkapitányság rendőre mintegy 5 óra múlva igazoltatás alá vonta és elfogta.

2024. március 23. napján éjjel egy budapesti telephelyre bement, majd az őrbódé ablakát egy kalapáccsal betörte, a betört ablakon benyúlva az asztalról magához vett egy mintegy 4,8 millió forint értékű személygépkocsi indítókulcsát. A gépjárművet eltulajdonítva, először a telephely kapujának, majd egy villanyoszlopnak ütközött. Ezután egy utcán parkoló személygépkocsit kísérelt meg eltulajdonítani oly módon, hogy a gépkocsiba beszállva, a kormányvédő burkolatot leszedve megpróbálta azt beindítani, de nem járt sikerrel.

2024. június 19-én a déli órákban az oroszlányi munkásszálló parkolójában álló személygépkocsi csukott, de nem zárt ajtaját kinyitotta, majd azzal – bódult állapotban – Oroszlány területén közlekedett. Ennek során a gyanúsított anyagi káros balesetet szenvedett.

A Tatabányai Törtvényszék Sajtóosztályának sajtóközleménye

Be the first to comment on "Letartóztatta a bíróság a gépkocsi tolvajt"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*