Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Múzeumok Éjszakája a Majki Remeteségben

június 22 @ 18:00 - 23:30

/Fotó: Nagy Pál/

Éjszakai BORangolás és gyertyafényes Tárlatvezetés a Múzeumok Éjszakáján

Különleges programokkal várjuk Önöket a Múzeumok Éjszakáján! Fedezzék fel a Kamalduli Remeteség varázslatos világát egy páratlan nyári éjjelen!

18 órától borkultúrás vezetést tartunk a kolostor pincéjében, amely során megismerhetik és meg is ízlelhetik a szerzetesi recept szerint készített ürmösbort. Tudta?

Az ürmös egyike volt azoknak az italoknak, amelyet a magyar ember szívesen fogyasztott. Benne megtalálta a bor kellemes anyagait, és azokat a növényi kivonatokat is, amelyekkel egészségét, főként a gyomrát javította. Egyszerre szolgált üdítő italként és gyógyszerként a magyar háztartásokban. Az ürmös fő alkotórésze az üröm, amelyet mustba tettek, hogy együtt erjedjen a cukorral. A mustot az erjedés után a seprőről lefejtették, és a bort úgy iskolázták, mintha rendes bor lenne.

A program részvételi díja: 1750 Ft/fő

20, 21 és 22 órától gyertyafényes tárlatvezetések indulnak gregorián zene kíséretében! Élje át a kolostor misztikus hangulatát az éj leple alatt, képzelje el, hogyan éltek a szerzetesek a remeteségben! Részvételi díj: 3500 Ft/fő

Jegyek:

https://cooltix.hu/event/666c169827305c8a076ec47e

 

Forrás: Facebook esemény

Részletek

Dátum:
június 22
Időpont:
18:00 - 23:30
Esemény címkék:
, , , , ,

Helyszín

Kamalduli Remeteség Majk
Kamalduli Remeteség Majk
Oroszlány-Majk, Komárom-Esztergom 2840 Magyarország
+ Google Térkép