Nagy sikerek az Országos Bajnokságon

/Fotó: Facebook/OVSK/

Az OVSK fiatal versenyzői ezúttal Nyíregyházán, az Országos Bajnokságon szerepeltek sikeresen – derül ki az egyesület közösségi oldaláról:

Bagócs János beszámolója szerint az U15 és az U17-es korosztályban az OVSK négy versenyzője indult. Közülük három versenyző végzett az élen, egy pedig második  lett.

Az idei U 15 és az U 17-es Országos Bajnokság Nyíregyházán került megrendezésre, pazar körülmények között október 8-9-én szombat-vasárnap, négy versenyzővel vettünk részt a fiatalok megmérettetésén.

Zolnai Lénárd 61 kg-ban a 15 évesek között 81 kg-ot szakított és 95 kg-ot teljesített lökésben. Így első lett és kupát kapott úgy, hogy a 110 kg-os országos csúcsot is két alkalommal felvette, sajnos kilökni nem sikerült. De biztató volt a további versenyekre tekintettel.

Testvére Zolnai Rajmund 45 kg-os kategóriában szintén serdülő, 13 évesen az alig 30 kg-os legényke 29 kg-ot szakított és 37 kg-ot lökött így második lett. Viszont a legjobb teljesítményét így is megjavította.

Mikhel Eszter plusz 87 kg-ban versenyzett, neki csak az volt a cél, hogy megnyerje az OB-t. Könnyűszerrel verte a mezőnyt.

Eszter 17 éves 2022.10. 20.-án utazik Albániába megrendezésre kerülő húszévesek Eb-jére, ezért nem kellett kiemelni magát 65 kg-ot szakított és 87 kg-ot lökve kapta meg az első helyért járó kupát.

Sikos Dávid szintén remekül szerepelt, első lett. 93 kg-ot szakított és 115 kg-ot lökött 9 kg-al teljesített többet a második helyezettnél a 96 kg-os súlycsoportban. Dávid 16 éves, aki még januárban 125 kg-os testsúllyal rendelkezett tudatosan fogyott 30 kg-ot ami önmagában is óriási teljesítmény, a fogyás következtében nem veszített erejéből megérdemelte Ő is a kupát.

Mint az edző írja, versenyzőivel maximálisan elégedett, büszke rájuk. Köszöni a szülőknek, tanároknak, nevelőknek, a segítő hozzá állásukat, amelyre a jövőben is számítani fog.

Be the first to comment on "Nagy sikerek az Országos Bajnokságon"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*