Szűrések, családi programok az egész napos oroszlányi dzsemborin!

/Fotó: Nagy Pál/

Sajtótájékoztatót tartottak pénteken délelőtt az Oroszlányban, a Szent Borbála téren sorra kerülő Richter Egészségváros ingyenes, egész napos családi programról, melyet szeptember 17-én szombaton rendeznek.

Az eseményen Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, kormánymegbízott, Lazók Zoltán polgármester és Dr. Varju János az Oroszlányi Szakorvosi-és Ápolási Intézet főigazgató-főorvosa  ismertette a rendezvény legfontosabb tudnivalóit.

Nem kevesebb, mint 30 féle szűrésen vehetnek részt az érdeklődők!

Csak ízelítőül: csontritkulásszűrés- és csontsűrűségmérés, bőr- és körömgombaszűrés, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, érszűkület-vizsgálat, BMI-, testzsír-. magasság-, testsúlymérés, neuropátiaszűrés cukorbetegeknek, prosztataszűrés (PSA), szemészeti vizsgálat, valamint patikai, memóriazavar-, dietetikai, asztma, nőgyógyászati, allergológiai és addiktológiai tanácsadás…stb.

Ezen kívül rengeteg programot kínálnak a család minden tagjának, így a lurkóknak is!

Lényeges, hogy nem csak az oroszlányiakat várják, hanem a környező települések lakóit is!

Megtudhattuk, hogy a  Richter 3,5 millió forintot ajánl fel az Ápolási Intézet azon céljára, mely szerint korszerű beteghívót hoznak létre.

Fontos: minden résztvevő támogatja ezt a célkitűzést úgy, hogy egy fillérjébe sem kerül!

Hogyan? Hát úgy, hogy minden szűrésért, tanácsadásért, élőben vagy online meghallgatott előadásért 300 forint értékű adományponttal bővül a Richter által felajánlott 3.500.000 forintos alapadomány. De erről alább többet is megtudhat az olvasó!

Így a lakosság aktivitásán múlik, sikerül-e elérni a nap végén a kitűzött adománycélt: a betegbehívó rendszer kiépítését.

Az Egészségváros programról a Richter Gedeon Nyrt. képviseletében Csaba Lajos János, PR és kormányzati kapcsolatok osztály osztályvezető-helyettese beszélt, aki azt is elmondta, hogy cégük már a 91. ilyen eseményt rendezi meg.

A rendezvény Oroszlányban is az Egészségsétával kezdődik. A közös séta résztvevői dupla, 600 forint értékű részvételi ponttal járulnak hozzá az adomány gyarapításához.

A program 9 órakor indul az Oroszlányi Szakorvosi- és Ápolási Intézettől, az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar kíséretében, így a résztvevők együtt, zenés felvezetéssel érkezhetnek a hivtalos megnyitóra a Szent Borbála térre.

A Richter a Nőkért sátorban Szily Nóra közismert pszichológus az alkalmazkodókészségről, a változások megéléséről, míg Jaksity Kata az egészségtudatosság fontosságáról, a lelki egyensúly megőrzéséről tart motivációs előadásokat. Ezen felül Molnár Andi táncművész és Béres Alexandra fitness-világbajnok életmódtanácsait is meghallgathatják a helyszínre érkezők.

Az Agora előadósátorban az Oroszlányi Szakorvosi- és Ápolási Intézet szakemberei előadásaikban olyan témákat járnak körbe, melyek hasznos információval szolgálnak az egészségtudatos mindennapokhoz és a preventív szemlélet kialakításához. Szó lesz többek között a csontritkulás megelőzéséről és kezeléséről, a memória működéséről, illetve a lelki egészség fontosságáról is.

Az egészségtudatosság és prevenció mellett szórakozásra is lesz lehetőség: 9:45-től Katus Attila aerobik-világbajnok mozgatja meg az érdeklődőket a színpad előtt, 14:00-kor pedig a Csillag születik tehetségkutatóból is ismert Szabó Ádám lép színpadra. Molnár Andi táncművész, műsorvezető pedig 16:00-tól közös táncra várja a színpad elé az érdeklődőket.

A legkisebbek kikapcsolódásáról játszóház, gyermeksarok és bábszínház gondoskodik majd.

Online pontgyűjtés az Oroszlányi Szakorvosi- és Ápolási Intézet számára

A Richter idén is gondoskodik arról, hogy azok is részesei lehessenek az eseménynek, akik nem tudnak a helyszínre látogatni, személyesen részt venni az Egészségvároson. A Richter Egészségváros – Oroszlány hivatalos Facebook eseményben szinte folyamatosan követhetők lesznek élőben az egészségmegőrzéshez kapcsolódó beszélgetések és előadások.

Így azok is tehetnek a saját egészségük megőrzéséért, akik nem tudnak kijönni a Szent Borbála térre, és az előadások aktív követésével az intézménynek szánt alapadomány összegét is gyarapíthatják, hiszen a virtuális pontok is 300-300 forinttal növelik a nap végén  
a 3.500.000 forint értékű alapadomány összegét.

Ezáltal közös erővel valósulhat meg a célul kitűzött betegbehívó rendszer kiépítése.

Előzetes pontgyűjtés is lesz:

Ráadásul előzetes pontgyűjtésre is lehetőség van, hiszen szeptember 12-én 17 órától közönségtalálkozóval egybekötött filmvetítésre kerül sor: a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtárban vetítik a Richter Gedeon életéről készült, Nem tűntem el című filmet. A vetítést követően a jelenlévők a film főszereplőjével és az Egészségváros fővédnökével, Rudolf Péterrel találkozhatnak – tájékoztatott a Richter.

RÉSZLETES PROGRAM:

Be the first to comment on "Szűrések, családi programok az egész napos oroszlányi dzsemborin!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*