A lakosság segítségére is szükség lenne…

/A kép illusztráció/

Az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. közösségi oldalán olvasható – idézzük:

„Amint arról korábban beszámoltunk, az elmúlt 2 évben több ütemben minden tavasszal és ősszel előnevelt facsemetéket ültettünk az OSE Kószákkal közösen.

Jelen pillanatban mintegy 200 ilyen nagyon fiatal facsemete található a városban. Esetükben különösen fontos, hogy a jelenlegi rendkívül száraz időszakban rendszeresen vizet kapjanak.

A fácskák nagy része a társasházak közvetlen környezetében találhatóak, több esetben pár méterre a lépcsőházak bejáratától.

Társaságunk és az OSE Kószák egész évben igyekszik a fácskákat folyamatosan gondozni, de ebben az aszályos időszakban a lakosság segítségére is nagyon nagy szükség lenne.

Kérjük szépen, hogy akinek a lakása közvetlen közelében található facsemete, legyen kedves a nyár végéig heti egyszer két kanna vagy két vödör vízzel megöntözni.

Ha a fácskák túlélik az első két-három évet, sokszorosan meghálálják ezt a kis segítséget. Évtizedeken keresztül árnyékot adnak, tisztítják a levegőt, megkötik a port, oxigént termelnek, és jó hatással lesznek az ott élő emberek lelkére is.”

Be the first to comment on "A lakosság segítségére is szükség lenne…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*