Több szabálysértést is elkövetett – Videóval

/Képkocka a videóból – Forrás: Police.hu/

„Néhány másodperc alatt három szabálysértést követett el egy autó sofőrje Oroszlányban.

Nem biztosított elsőbbséget a zebrán átkelő gyalogosnak egy járművezető Oroszlányban.

A Dózsa György utca és a Népekbarátsága utca kereszteződésében lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyen egy nő haladt át 2022. január 26-án délután.

Egy, a Borbála út felől érkező gépkocsi sofőrje megállt, elsőbbséget biztosítva a gyalogosnak. Egy másik autó vezetője azonban a forgalom elől elzárt területen megelőzte ezt a járművet és anélkül, hogy a gyalogosnak megadta volna az elsőbbséget, továbbhajtott.

Az esetről a térfigyelő kamera felvételt készített, az elkövetőt ez alapján azonosították az oroszlányi rendőrök. A 22 éves nő ellen szabálysértési eljárást indítottak.

Az eset kapcsán az alábbiakra hívjuk fel a figyelmet:

-A járművezetők mindig fokozott óvatossággal, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, a buszmegállókat, illetve azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére számítani lehet, valamint mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárművüket!

-A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van. Ugyancsak elsőbbsége van – kijelölt gyalogos-átkelőhely hiányában is – az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad” – közölte ma délelőtt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon.

VIDEÓ:

Be the first to comment on "Több szabálysértést is elkövetett – Videóval"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*