Lopás miatt emelt vádat az ügyészség – Videóval

A lopás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki ismerőse pillanatnyi figyelmetlenségét lopásra használta ki.

A vádirat szerint az ittas férfi 2021. március 02-án az oroszlányi dohánybolt előtt találkozott sértettel, akivel rövid ideig beszélgetett. Az elkövető kihasználta a sértett figyelmetlenségét, ezalatt a sértettnek a járdán lévő 1.390,-Ft értékű övtáskáját a saját ruházatába rejtve eltulajdonította.

A sértett övtáskájában volt a sértett nevére kiállított személyes iratai, pénztárcája, telefonja és személyes tárgyai. Az elkövetési érték összesen 12.478,-Ft. A sértett 900,-Ft értékű pénztárcáját a személyes okiratokkal egy járókelő megtalálta, a többi érték holléte ismeretlen.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki a bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetett férfival szemben – tájékoztatott bennünket Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A cselekményről készült felvétel  itt tekinthető meg:

Be the first to comment on "Lopás miatt emelt vádat az ügyészség – Videóval"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*