Lakossági fórumot tartottak

/Bokodi tó.  A kép illusztráció – Forrás: Wikipedia, fotó: Thaler Tamás/

“Lakossági fórumot kezdeményezett Szanyi Gábor önkormányzati képviselő kedden délután a Polgármesteri Hivatalban, mely a bokodi tópart környékén lakók problémáit vitatta meg.

Az ülést a bokodi tó oroszlányi partján lévő üdülőövezet lakóinak kérésére tartották meg.

Korábban már volt egy helyszíni fórum, ahol számos problémát felvetettek. Ezek a gondok újra felszínre kerültek, melyeket most a városházán tárgyaltak meg.

A fórumon a lakóközösség képviselői mellett Lazók Zoltán polgármester, Szanyi Gábor önkormányzati képviselő, Bolehradsky Szilveszter rendőrkapitány, Bartalus László osztályvezető és Kéri István közterület-felügyelő is részt vett.

Mint elhangzott, az ott élők számára gondot jelent az utcák, bekötő utak állapota, azok közvilágítása.

Problémát okoz a vízellátás hiánya, a fedetlen buszmegálló és a zsákos hulladékgyűjtés is.

„Az Önök környezete nem lakóterületnek, hanem üdülőövezetnek van minősítve. Itt kizárólag a zsákos szemétgyűjtés lehetséges. Ivóvíz ellátás tekintetében városi vízi közmű létrehozását itt nem tervezi az önkormányzat, azonban a Határ utca végén egy közkút kialakítása megvalósítható. Útjavítás évente két alkalommal van betervezve, de ez anyagi forrás függvénye.

A közvilágítás fejlesztést folytatni szeretnénk, a fedett buszmegálló kialakítását mindenképpen megoldjuk” – válaszolta a felvetésekre Lazók Zoltán polgármester.

Az egyeztetésen a lakóközösség tagjai elismeréssel szóltak a közbiztonságról, a rendőri és közterület-felügyeleti jelenlétről, továbbá felvetették egy szelektív hulladékgyűjtő sziget telepítésének gondolatát.”

 

Forrás: oroszlany.hu

Írj Te először kommentet "Lakossági fórumot tartottak"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*