A Magyar Kultúra Napján adták át a liftet

„Ünnepélyes keretek között, a Magyar Kultúra Napján átadták az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár épületébe épített liftet.

Több évtizedes álom vált valóra az intézményben. Személyfelvonó liftet kaptak, melynek segítségével könnyebb lesz a szintek megközelítése az épületben.

A beruházásnak köszönhetően az idősebb, mozgásukban korlátozott, valamint a babakocsival érkező látogatók is részt tudnak venni a művelődési ház közösségi programjain, kulturális rendezvényein, és nem utolsó sorban igénybe tudják venni a könyvtár szolgáltatásait.

Korábban már készült egy akadálymentes rámpa a kiállító és színházterem megközelítéséhez, így a lift az eddig akadálymentesen nem megközelíthető szinteket fogja összekötni a földszinttel.

Az új felvonó összesen 630 kg terheléssel, maximum 8 személy szállítására alkalmas. A lift mellett egy akadálymentes vizes blokk komplett kialakítására is sor került az első emeleten.

A fejlesztés 43 millió forintba került, mely az Önkormányzat által felvett Beruházási és Fejlesztési Hitelkeretből valósult meg.

Az átadáskor a nemzeti színű szalagot Lazók Zoltán polgármester, Takács Tímea intézményvezető, valamint Szász Tibor, a kivitelező IDNA-ÉP Kft. ügyvezetője vágta át.”

 

Forrás és fotó: oroszlany.hu

Be the first to comment on "A Magyar Kultúra Napján adták át a liftet"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*