Ítélet garázdaságért, önbíráskodás kísérletéért – Videóval

/Fotó: Pixabay/

Az önbíráskodás bűntettének kísérlete, garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság jogerős büntetővégzést hozott annak a két férfinak az ügyében, akik  közül az egyik pénzét követelte veréssel fenyegetve a sértettől, míg a fia a gyalogosátkelőhelyen verte meg az áldozatát, utóbbit térfigyelő kamera rögzítette.

A vádirat szerint az elkövetők, apa és fia 2020. július 28-án gépkocsival haladtak Oroszlányon, amikor az apa meglátta a gyalogló, neki pénzzel tartozó sértettet.

A gépkocsit bódult állapotban vezető apa a gépkocsival megállt, abból kiszállt, odament a sértetthez, akitől pénzét követelte. A férfi megfogta a sértett kezét, húzni kezdte, miközben veréssel fenyegette, hogy a követelésének nyomatékot adjon.

A sértett el akart menni onnan, az apa azonban közvetlenül mellé lépett, ismét veréssel fenyegette, felé mozdult, mire sértett attól való félelmében, hogy őt megüti az elkövető, egyszer fejen ütötte. Ezután a követelődző férfi a földre rántotta a sértettet, vele ott dulakodott. A sértett letolta magáról a férfit, felállt, majd elindult az út túloldala felé.

A követelődző férfi fia nem tudott az apja követeléséről, csak azt látta, hogy a sértett letolja magáról az apját, ekkor ő is kiszállt a gépkocsiból, és elindult a sértett felé. A fiatalabb elkövető elől a sértett hátrált, menekülése során üldözője a gyalogosátkelőhelyen a lábát kirúgta, és ököllel többször megütötte. A bántalmazás közben sértett többször segítségért kiáltott.

A bántalmazást a férfi egy járókelő nő felhívására hagyta abba. A gyalogos átkelőhelyen kiesett a sértett zsebéből a 34.000,- forint értékű telefonja, amit támadója felvett, és az úttest túloldalára átdobott, emiatt az összetörött.

Az ügyészség indítványa alapján a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben az apával szemben 1 év 6 hó végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetést, és 8 hó járművezetéstől eltiltást szabott ki, a szabadságvesztés próbaidejére elrendelte a pártfogó felügyeletét, míg a fiával szemben 120 óra közérdekű munka büntetést szabott ki – tájékoztatott bennünket a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője, Dr. Horváth Sándor.

VIDEÓ ITT LÁTHATÓ:

http://ugyeszseg.hu/gyalogatkelohelyen-rugta-ki-az-aldozata-labat-videoval-komarom-esztergom-megyei-fougyeszseg-sajtokozlemenye/

Be the first to comment on "Ítélet garázdaságért, önbíráskodás kísérletéért – Videóval"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*