Letartóztatásban a kifosztás elkövetője

/Fotó: Pixabay.com/

A Tatabányai Járási Ügyészség a kifosztás bűntette és a lopás bűntette miatt indult eredményesen indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki két nő nyakából tépett ki aranynyakláncot Oroszlányon, és Tatabányán.

Az indítvány szerint megalapozott a gyanú arra, hogy a férfi 2021. október 25-én Oroszlányon a járdán leszólította a 79 éves  sértett nőt, azzal az ürüggyel, hogy útbaigazítást kérjen. Ezután a férfi elment a sértett mellett, majd visszafordult és végett kitépte a sértett nyakából a 45.000,- Ft értékű aranynyakláncát a rajta lévő medállal együtt és azt magával vitte.

A megalapozott a gyanú szerint a férfi 2021. október 29-én a tatabányai lépcsőház előtt leszólította a 67 éves sértett nőt. Miután a sértett belépett a lépcsőházba, a férfi utána ment és a sértett nyakából kitépett 2 darab aranynyakláncot a rajtuk lévő 4 darab aranymedállal együtt. Az egyik aranynyakláncból egy mintegy 10 cm hosszú darab a sértett ruházatába csúszott, a nyaklánc másik felét és az arany medálokat a férfi  magával vitte. A bűncselekmény elkövetési értéke 160.000,- forint.

Az ügyészség indítványa szerint fennáll a bűnismétlés veszélye, továbbá a letartóztatás a terhelt jelenlétének biztosítása érdekében is szükséges.

A Tatabányai Járásbíróság a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte.

A végzést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított fellebbezést jelentett be – tájékoztatott bennünket a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

 

Az ügyről itt írtunk: https://oroszlanymost.hu/2022/01/03/kifosztas-elkovetojet-vettek-orizetbe-az-oroszlanyi-rendorok/

 

Be the first to comment on "Letartóztatásban a kifosztás elkövetője"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*