Elsőfokú ítélet az Budapest-Oroszlány vonaton kalauzra támadó férfi ügyében

/A kép illusztráció – Fotó: Pixabay/

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség súlyosításért jelentett be fellebbezést a Tatabányai Járásbíróság ítéletével szemben annak a férfinak az ügyében, aki a jegyvizsgálót azért bántalmazta, mert az rászólt, hogy a vonatról szálljon le.

Az ügyészség a vádemelésről a  http://ugyeszseg.hu/a-kalauzra-tamadt-videoval-a-komarom-esztergom-megyei-fougyeszseg-sajtokozlemenye/ oldalon adott ki közleményt.

A vádirat szerint az elkövető 2019. december 5-én a Budapest, Déli Pályaudvar és Oroszlány között közlekedő személyvonaton utazott, menetjegyét a szerelvényen Alsógalla vasútállomásig váltotta meg a vasúttársaság alkalmazásában álló jegyvizsgálótól.

A szerelvény 20 óra 40 perc körüli időben érkezett meg Alsógalla vasútállomásra, ahol a jegyvizsgáló felszólította a férfit a vonat elhagyására.

Ekkor a férfi a sértettet szidalmazta, majd egy alkalommal nagy erővel mellkasánál fogva meglökte, ezért a jegyvizsgáló egy utas ölébe esett. Az elkövető ezt követően a szerelvény ajtaja felé indult, őt követte a sértett, akit egy alkalommal leköpött, ezután szállt le a vonatról.

A férfi büntetett előéletű, őt 2018-ban a bíróság kábítószer birtoklásának bűntette miatt 10 hó, végrehajtásában 1 év 6 hó próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, a próbaidő a jegyvizsgáló bántalmazásáig lejárt.

A bíróság a vádlottat 1 év 2 hó végrehajtandó börtönbüntetésre, és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ügyészség az elsőfokú ítélettel szemben a vádlott terhére, a szabadságvesztés és a közügyektől eltiltás tartamának megemelése végett jelentett be fellebbezést. A vádlott és védő enyhítésért jelentett be fellebbezést – tájékoztatta portálunkat Dr. Horváth Sándor a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Videó az esetről:

Be the first to comment on "Elsőfokú ítélet az Budapest-Oroszlány vonaton kalauzra támadó férfi ügyében"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*