Évet zártak és jutalmaztak

A Rákóczi Szövetség Oroszlányi Szervezete az alábbiakat tette közzé közösségi oldalán – szöveghűen idézzük:

„Nagy érdeklődés mellett tartottuk meg idei utolsó, egyben évzáró rendezvényünket november 27-én, a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kamaratermében.

A megjelenteket – köztük Lazók Zoltán polgármestert, dr. File Beáta jegyzőt, Rajnai Gábor és Szabó Mihály alpolgármestert, Emődi Ferencnét, az Oroszlányi Járási Kormányhivatal vezetőjét, valamint Domin Istvánt, a felvidéki Izsa község polgármesterét – Nagy Csaba elnök köszöntötte.

Az esemény szervezetünk legfiatalabb tagjának, a 18 éves Kilin Dávidnak a zongorajátékával vette kezdetét, majd az elnök vetített képes prezentációban, közel 90 fotóval mellékelve mutatta be az idei programbeszámolót.

Ahogy elhangzott, januártól-novemberig 30 rendezvényt valósítottunk meg, ami átlagban havi 3 programot jelentett.

A járványhelyzet sem okozott hátrányt – természetesen a személyes jelenlétet kivéve – civil egyesületünknek, hiszen rendezvényeinket a tiltások feloldásáig a művelődési ház Youtube csatornáján felvételről továbbítottuk a tagság, a városlakók és az érdeklődők irányába.

A beszámolót követően a 2022. évi programtervezet került ismertetésre. A tájékoztató alapján a helyi Rákóczis tagok jövőre sem fognak unatkozni. Előzetesen 28 esemény került rögzítésre a tervezetben.

A továbbiakban a Szíjj Irma Kamarakórus népdalcsokrai színesítették az eseményt, majd a hagyománynak megfelelően a Pro Probitate kitüntető oklevelek, valamint a Rákóczi emlékplakettek átadására került sor.

Az oroszlányi Rákóczi Szövetség érdekében kifejtett tevékenységük megbecsüléseként Árva Ferenc, Dömötöri Antónia, Farkas Etelka, Járfás Mihály István, Katona Csaba, Szinyei Melinda és Takács Gyula részesült idén elismerésében.

A rendezvény zárásaként Nagy Csaba elnök karácsonyi és újévi jókívánságait tolmácsolta a jelenlévőknek.”

Be the first to comment on "Évet zártak és jutalmaztak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*