Egyikük bódultan, a másik ittasan vezetett

/A kép illusztráció! – Fotó: Pixabay/

Az oroszlányi járőrök szűrték ki a forgalomból azt az 56 éves férfit, aki a vezetés előtt nyugtatókat vett be.

A helyi járőrök 2021. január 21-én délután egy személygépkocsival közlekedő férfival szemben intézkedtek. A sofőr zavartan viselkedett, a feltett kérdésekre összefüggéstelenül válaszolt.

Az egyenruhások gyanították, hogy az 56 éves férfi valamilyen bódító szert fogyasztott. Mintavételre előállították, mivel az alkoholszonda és a kábítószer gyorsteszt is negatív eredményt mutatott. A szakértői vélemény is alátámasztotta, hogy a férfi a vezetési képességére hátrányosan ható szer befolyása alatt állt, a kimutatott anyag a reakció időt lassítja.

B. Z. ellen bódult állapotban elkövetett járművezetés vétség elkövetésének gyanúja miatt folytatott eljárást az Oroszlányi Rendőrkapitányság. A férfi gyanúsítotti kihallgatásán elmondta, hogy egy családi vitát követően vett be pár szem nyugtatót, majd később autóba ült.

A rendőrség az ügyben a szükséges nyomozási cselekményeket elvégezte, és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Tatabányai Járási Ügyészségnek – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon.

 

2021. november 29-én az oroszlányi járőrök intézkedtek ittas járművezetővel szemben.

A Rákóczi Ferenc úton 15 órakor állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő férfit. Az 59 éves sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív lett, ezért előállítását követően ellene büntetőeljárást indítottak a rendőrök, jogosítványát pedig elvették  – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon.

Be the first to comment on "Egyikük bódultan, a másik ittasan vezetett"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*