Oroszlányban nem írják elő az oltást a hivatal és a városi intézmények dolgozóinak

/Fotó: Pixabay/

A kormány csütörtök este megjelent rendelete értelmében a munkáltató előírhatja a munkavállalók számára a koronavírus elleni védőoltást.

A polgármesteri hivatalok és önkormányzati fenntartású köznevelési, szociális, kulturális és egyéb intézmények esetén a döntés a polgármesteré.

Lazók Zoltán hangsúlyozza, hogy az oltás mindennél fontosabb, tapasztalható is és minden orvosi szervezet is egyöntetűen az oltást tekinti a védekezés leghatásosabb eszközének. Az biztos, hogy sokkal kisebb eséllyel betegszik meg, aki oltva van, és a komoly, esetleg halálos szövődmények kialakulásának esélyét is jelentősen csökkenti az oltás.

Arra kér mindenkit, aki teheti, oltassa be magát!

Ennek ellenére, hogy egyelőre nem írja elő a polgármesteri hivatal dolgozói számára a koronavírus elleni védőoltás beadatását, de továbbra is ajánlja azt munkavállalói részére. A városvezető folyamatosan egyeztet az önkormányzati, illetve a városi székhelyű cégekkel azok döntéseiről.

A döntésben nehézséget jelent, hogy a polgármester kérése ellenére sem kap hivatalos tájékoztatást a városban élő fertőzöttek vagy oltottak számáról.

Telefonon annyit sikerült megtudni, hogy október 18 óta Oroszlányban senki sincs hivatalosan karanténban.

Határozatát az is indokolja, hogy az önkormányzat intézményeiben az országos átlagnál magasabb a beoltottak aránya.

Oltópont jelenleg is működik a városban.

Az interneten keresztül (https://www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas) tudnak időpontot foglalni az Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézet oltópontjára, amely minden hónap utolsó péntekén 13.00–17.00-ig, a hónap többi péntekén 7.00–11.00-ig fogadja az oltást igénylőket.”

 

Forrás: oroszlany.hu

Be the first to comment on "Oroszlányban nem írják elő az oltást a hivatal és a városi intézmények dolgozóinak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*