Gázt adott, megpróbált elmenekülni az oroszlányi rendőrök elől

/A kép illusztráció – Fotó: police.hu/

„Megpróbált elhajtani a rendőrök elől az a férfi, aki jogosítvány nélkül, bódult állapotban vezetett egy autót Oroszlányban, amit korábban engedély nélkül vitt el.

A helyi járőrök Oroszlányban figyeltek fel egy személygépkocsira 2021. október 29-én délután, aminek hiányzott az első lökhárítója és rendszám sem volt rajta.

Amikor meglátta a rendőrautót, a sofőr gázt adott. Néhány utcával arrébb az egyenruhások megállították a férfit, és ellenőrizték az iratait. Kiderült, több oka is volt annak, hogy el akart menekülni. A 19 éves sofőrnek ugyanis nem volt jogosítványa, az autó pedig nem rendelkezett kötelező biztosítással.

A férfival szemben alkoholszondát alkalmaztak a járőrök, ami negatív lett, viselkedéséből azonban arra következtettek, hogy valamilyen bódító szer hatása alatt áll, amit a kábítószerteszt alátámasztott. Emellett az is kiderült, hogy a gépkocsi, amivel közlekedett, nem az övé. Azt korábban a tulajdonosa egy vértesszőlősi parkolóban hagyta, elmondása szerint akkor még volt rajta rendszám.

Cs. P.-al szemben előállítását követően kábítószer birtoklása vétség és jármű önkényes elvétele bűntett elkövetése miatt büntető,- az engedély nélküli vezetés, forgalmi engedély helyszíni hiánya, megkülönböztető jelzés figyelmen kívül hagyása, jármű műszaki feltételei és a kötelező biztosítás hiánya miatt pedig szabálysértési eljárás indult.

A férfit a rendőrök gyorsított eljárásban történő bíróság elé állítás céljából őrizetbe vették.” – tette közzé ma reggel a  Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Be the first to comment on "Gázt adott, megpróbált elmenekülni az oroszlányi rendőrök elől"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*