411 kg tartós élelmiszert gyűjtöttek

/A kép illusztráció/

Oroszlány Képviselő-testülete soron következő ülésén (október 28-án) egyebek mellett a két ülés közt történt eseményekről is tárgyal.

Ennek keretében az alábbiakról is szó lesz – idézünk a testület elé kerülő nyilvános anyagból:

„Az ENSZ közgyűlése 1992 decemberében a szegénység elleni küzdelem világnapjává nyilvánította  október 17-ét. A közgyűlés felhívta a tagállamok figyelmét arra, hogy szenteljék ezt a napot a  szegénység elleni küzdelemmel kapcsolatos konkrét tevékenységek bemutatására. Ehhez  kapcsolódóan szervezte meg élelmiszergyűjtését az oroszlányi Önkormányzati Szociális  Szolgálat október 15-én. Ezen a napon a két Spar és a Penny Market áruházaknál szerveztek  akciókat.

Az intézmény munkatársai összesen 411 kg tartós élelmiszert gyűjtöttek, ezen belül 143  kg lisztet, 64 kg cukrot, 33 kg rizst, 28 liter olajat, 62 kg tésztát, 48 liter tejet és mintegy 18 kg  konzervet. Ez a mennyiség 201 kg-mal kevesebb a 2020. évi mennyiségnél, aminek az az oka, hogy  az idei évben a Tesco áruházban nem volt lehetőségük a gyűjtésre.

A következő adománygyűjtő  alkalom november utolsó előtti hétvégéjén lesz (nov. 19., 20., 21.), amikor a Magyar  Élelmiszerbank Egyesület által szervezett, immár hagyományos gyűjtésben vesznek majd részt – mint közreműködő szervezet – az oroszlányi Tesco Hipermarketben. Ez utóbbi akció országos  jelentőségű, melyhez 348 hazai áruház csatlakozott.”

 

Forrás: oroszlany.hu

Be the first to comment on "411 kg tartós élelmiszert gyűjtöttek"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*