Felnyílt motorháztetővel vezetett és balesetezett Oroszlányban – Vádemelés

/Fotó: Ügyészség/

A közúti veszélyeztetés bűntette, jármű önkényes elvételének bűntette és cserbenhagyás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki a jogtalanul és felnyílt motorháztetővel úgy vezette a gépkocsit, hogy  azzal egy kerékpárost elsodort.

A vádirat szerint a járművezetés eltiltás hatálya alatt álló férfi 2019. február 5-én Oroszlányban a sértett tudta és engedélye nélkül vette magához a személygépkocsi indítókulcsát, majd a gépkocsival elindult. A gépkocsi vezetése közben annak  motorházteteje felnyílt. A férfi a vezető oldali ablakot lehúzta, és azon kihajolva vezette tovább a gépjárművet.

Az így vezetett gépkocsival a férfi utolérte az előtte haladó kerékpárost, akinek az előzésébe kezdett. Az előzés közben az elkövető szándékosan nem tartott megfelelő oldaltávolságot, ezért a gépkocsi jobb oldalával és a visszapillantó tükörrel nekiütközött a kerékpárnak. A sértett emiatt az aszfaltra esett, a kerékpár megrongálódott, a gépkocsi visszapillantó tükrének darabjai az úttestre hullottak.

Az elkövető ennek ellenére megállás nélkül tovább haladt a gépkocsival, nem győződött meg arról sem, hogy sértett segítségnyújtásra szorul-e. Ezután a férfi, az út további részén a gépkocsival egy vízelvezető árokba csúszott.

A felnyílt motorháztető, a vezető oldali ablakon kihajoló vádlott, a biztonságos kormányzásra alkalmatlan vezetői pozíció, a nem megfelelő oldaltávolság miatt a vádlott a sértett életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki. A kerékpáros a baleset során nem sérült meg.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, és  közúti járművezetéstől eltiltásra ítélje – tájékoztatott bennünket a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Fotó: Ügyészség

Be the first to comment on "Felnyílt motorháztetővel vezetett és balesetezett Oroszlányban – Vádemelés"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*