Lift a Művelődési Központban

/A kép illusztráció – Fotó: Pixabay/

„Több évtizedes álom válik valóra az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtárban. Liftet szerelnek az épületbe, melynek segítségével könnyebb lesz a szintek megközelítése.

Az intézmény épületéhez történő külső személyfelvonó építését és egy akadálymentes vizes blokk komplett kialakítását pályázat útján az IDNA-ÉP Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyerte el.

A vállalkozási szerződés tervezetében a kivitelezés határideje még 2021. október 31. volt, azonban a felvonó gyártó cég nem tudta garantálni a szerkezet elkészítését erre a határidőre, így a végleges teljesítési határidő 2021. december 31-re módosult.

A felvonó építés az épület részleges akadálymentesítésének keretében valósul meg.

Korábban már készült egy akadálymentes rámpa a kiállító és színházterem megközelítéséhez, így a most épülő lift az eddig akadálymentesen nem megközelíthető szinteket fogja összekötni a földszinttel.

A személyfelvonó az épület belsejéből lesz megközelíthető a főbejárat, valamint az információs helység felől.

Az új felvonó összesen 630 kg terheléssel, maximum 8 személy szállítására lesz alkalmas egy 1,10m x 1,40m-es fülkével.

A fejlesztés az Önkormányzat által felvett Beruházási és Fejlesztési Hitel keretből valósul meg kormányzati hozzájárulással, melyhez a megkötött hitelszerződés rendelkezésre áll.

A beruházás várható végösszege meghaladja a 37 millió forintot.”

 

Forrás: oroszlany.hu

Be the first to comment on "Lift a Művelődési Központban"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*