Kosárlabda NB I – Szeptember második felében kezdődik a bajnokság

/Fotó: Pixabay/

A férfi kosárlabda NB I-ben szeptember 22-én, a nők mezőnyében pedig 25-én rendezik az alapszakasz első fordulóját.

A magyar szövetség honlapjának keddi híradása szerint a férfiaknál december 23. és január 5. között négy fordulót is lebonyolítanak majd. Az alapszakasz utolsó körét március 26-án rendezik.

A bajnok Falco KC Szombathely sűrített programmal kezd a Bajnokok Ligája miatt: egy héten belül megmérkőzik a Pécs, az Alba Fehérvár és a Sopron csapatával is. A legutóbbi döntőben érdekelt Szolnoki Olajbányász és a Falco október első hétvégéjén találkozik egymással először az új idényben.

A nőknél az előző szezon két döntőse, az Atomerőmű KSC Szekszárd, valamint a címvédő Sopron először december 11-én mérkőzik meg egymással az alapszakaszban, amely március 12-én zárul.

    A férfi NB I mezőnye:

Alba Fehérvár, Atomerőmű SE, Debreceni EAC, Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, Egis Körmend, Falco Vulcano Energia KC Szombathely (címvédő), Hübner Nyíregyháza BS (újonc), Kaposvári KK, Naturtex-SZTE-Szedeák, OSE Lions, Pécsi VSK-Veolia, Sopron KC, Szolnoki Olajbányász, Zalakerámia ZTE KK

A női NB I mezőnye:

Atomerőmű KSC Szekszárd, BKG-Prima Szigetszentmiklós (újonc), Diósgyőri VTK, ELTE BEAC Újbuda, Ludovika-FCSM Csata, PEAC-Pécs, PINKK Pécsi 424, Sopron Basket (címvédő), TFSE-MTK, UNI Győr MÉLY-ÚT, Vasas Akadémia, VBW CEKK Cegléd

-MTI-

Be the first to comment on "Kosárlabda NB I – Szeptember második felében kezdődik a bajnokság"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*