Helyi szervezet kezdeményezte, helyi mester ajándékozta

A Rákóczi Szövetség Oroszlányi Szervezete az alábbiakat tette közzé közösségi oldalán – szöveghűen idézzük:

„Oroszlányban, a Bánki Donát utca és a Fürst Sándor utca sarkán állt egy elavult fatábla, amelyet a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség állított 15 évvel ezelőtt. Eredeti funkciója szerint a Vértes turisztikai látványosságaihoz adott útirányt.

A táblát azóta nem gondozták, s mivel az egyesületnek nincs anyagi lehetősége felújítani, írásbeli hozzájárulásukat adták az eltávolításához.

Ennek figyelembe vételével szervezetünk kezdeményezésére egy új köztéri tájékoztató eszköz került kihelyezésre a régi helyén, amelyen a testvérvárosok (a lengyel Konskie, a finn Kuhmo, a német Plochingen, a szlovák Vágsellye), valamint a partnervárosok (a cseh Telc és a francia Yerres) útirányai lettek légvonalbeli távolságokkal jelölve a műkőoszlopon elhelyezett márványtáblákon.

A munkát szervezetünk tagja, Körmendi Zoltán helyi aranykoszorús kőfaragó mester végezte el támogatásként, ajándékul a városnak.

A munkafolyamat (alapozás, anyagköltség, betűvésés, munkadíj, helyszínre szállítás, stb.) kb. 200 000 forintos támogatást jelent Oroszlánynak, emellett az új tábla megjelenése is jobban illeszkedik a mellette húzódó járda és útszakasz rekultivációjához.

Be the first to comment on "Helyi szervezet kezdeményezte, helyi mester ajándékozta"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*