A Barátság Kopjafáját állították fel testvérvárosunkban

„Ünnepélyes kopjafa avatásra került sor szombaton németországi testvérvárosunkban. A Licskó István által készített kopjafát Plochingen és Oroszlány polgárai barátságának szimbólumaként Erdei István állíttatta.

A mementó kezdeményezője és támogatója a követkő gondolatokat fejtette ki az avatáson:

„Nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy ma itt lehetek Önökkel testvérvárosunkban, Plochingenben. Nem készültem hosszú beszéddel, mert úgy gondolom a szavak helyett jobb, ha a tettek beszélnek. Azért mégis engedjék meg nekem, hogy elmondjam, miért is tartom fontosnak, hogy itt Plochingenben felállítsuk az Oroszlányból érkezett kopjafát, a több évtizedes barátság jelképeként.

1998 óta sok dolog köti össze a két települést, megismerhettük egymás környezetét, kultúráját, hagyományait, szokásait. Lehetőségünk nyílt részt venni egymás rendezvényein, ezáltal jó néhány gyümölcsöző kapcsolat is kialakult civil szervezeteink között, mint például az evangélikus kórus, vagy a síklub esetében.

De, ami számomra a legfontosabb és a legnagyobb értékkel bír, hogy ezek az alkalmak elindítottak jó néhány személyes, baráti kapcsolatot. Ezek a barátságok a távolság ellenére is mindmáig élők tudtak maradni, és nem politikai elköteleződéseken, nem pályázati lehetőségeken, s nem protokolláris kapcsolatokon alapulnak.

Ezek az őszinte barátságok megteremtetették annak a lehetőségét, hogy ma felállítsuk együtt a Barátság Kopjafáját, mely szívből remélem, hogy az elkövetkezendő évtizedekben is méltó jelképe lesz annak, hogy a barátságok nem papíron, hanem szívből köttetnek” – mondta Erdei István.

Az emlékmű átadóján részt vett a Frank Buß és Lazók Zoltán, a két testvérváros polgármestere is.”

Forrás:oroszlany.hu

Be the first to comment on "A Barátság Kopjafáját állították fel testvérvárosunkban"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*