Nem a benzinkúton tankolt – vádemelés – VIDEÓVAL

/Képkocka a videóból – Forrás: Ügyészség/

A Tatabányai Járási Ügyészség a lopás vétsége miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki üzemanyag töltő állomás helyett más gépkocsijából tankolta meg a személygépkocsiját.

A vádirat szerint a férfi 2021. március 9-én az éjjeli órákban a márkás személygépkocsijával Tatabányáról elindult az oroszlányi lakóhelyére, amikor észlelte, hogy a gépkocsijában lévő üzemanyaggal nem tud hazamenni.

Az elkövetőnél pénz nem volt, ezért Tatabányán, a Május 1. park melletti parkolóban álló tehergépkocsi mellé állt a gépkocsival. A férfi a kocsiból elővett egy kannát és slagdarabot, majd a teherautó zárt tanksapkáját a nála lévő csavarhúzóval felfeszítette és az üzemanyag tartályból 38 liter, 15.770 forint értékű gázolajat szívott ki, melyet a személygépkocsiba beletöltött.  A teherautó tanksapkájának felfeszítésével 4.880 forint kárt okozott.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a büntetlen férfival szemben a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki, a lefoglalt kannát és csődarabot kobozza el, valamint kötelezze a sértett kárának a megtérítésére – tájékoztatott bennünket ma reggel a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

VIDEÓ:

Be the first to comment on "Nem a benzinkúton tankolt – vádemelés – VIDEÓVAL"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*