Gyermekek elleni szexuális bűncselekményekért ítéltek el egy bokodi férfit

/Fotó: Pixabay/

“A tizenkettedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekmény végzésével elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság tizennyolc év fegyházbüntetésre ítélte azt a különös visszaeső férfit, aki két gyermekkel rendszeresen végzett szexuális cselekményt.

A vádirat szerint a férfi a bokodi barátja házánál 2013 nyarán ismerte meg a 2007-ben született lányt, akivel bizalmi kapcsolatba került.

Az elkövető 2014 nyarán a lányt  a bokodi házába csalta, vele szexuális tartalmú filmeket, képeket nézetett, levetkőztette, és a gyermekkel szexuális cselekményt végzett. Ezután  ezen  a nyáron heti rendszerességgel végzett a sértettel szexuális cselekményt. A gyermek tiltakozása miatt közösülés nem történt. A férfi a házában történt találkozásokat követően „jutalomként” csokit adott a sértettnek. A férfi a szexuális viszonyt 2015 nyarán folytatta, ekkor is heti rendszerességgel végzett a sértettel szexuális cselekményt.

Az elkövető egy társkereső oldalon 2014 júniusa előtt ismerkedett meg egy nővel, akivel és a 2006-ban született lányával bizalmi, baráti viszonyt alakított ki. A férfi a bizalmi viszonyt kihasználva 2014. júniusa és 2016. ősze között több alkalommal szexuális cselekményt végzett a gyermekkel, vele legalább egyszer közösült.

A férfit a bíróság 2008-ban szemérem elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt 9 év fegyházbüntetésre ítélte, ebből 2013-ban szabadult.

A 2018. szeptember 19-től letartóztatásban lévő férfit az ügyészség indítványára a bíróság 18 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint  végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

A bíróság az ítélet kihirdetését követően előterjesztett ügyészi indítványra az elkövető letartóztatását fenntartotta. Az elsőfokú ítéletet, és a letartóztatás fenntartásáról hozott végzést az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védő mindkét határozattal szemben fellebbezést jelentett be.”

 

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleménye

Írj Te először kommentet "Gyermekek elleni szexuális bűncselekményekért ítéltek el egy bokodi férfit"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*