Ittasan szállította kiskorú gyermekét Bokodon, börtönbüntetésre ítélték

/A kép illusztráció! – Fotó: Pixabay/

Ittas járművezetés vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség végrehajtandó szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra elítélés érdekében, a vádlott terhére súlyosítás végett bejelentett fellebbezése eredményre vezetett:

a Tatabányai Törvényszék a Tatabányai Járásbíróság elsőfokú ítéletét megváltoztatta, 6 hónap börtönbüntetésre, 1 év közügyektől eltiltásra és 1 év járművezetéstől eltiltásra ítélte azt a nőt, aki alkohol fogyasztást követően vezetett gépjárműben szállította kiskorú gyermekét. 

A vádirat szerint a nő 2020. május 05. napján 01 óra 20 perckor ittas állapotban közlekedett egy személygépkocsival Bokod lakott területén, a járműben utasként szállította kiskorú gyermekét.

A nő a járművezetéskor legalább enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt, visszaesőnek minősül, ötször volt büntetve, ezek között ittas járművezetésért is elítélte a bíróság, legutóbb az emberrablás bűntette miatt kiszabott 3 év szabadságvesztésből 2019-ben szabadult.

Az ügyészség az előkészítő ülésen arra tett indítványt, hogy amennyiben a nő az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság 7 hónap börtönbüntetésre, 1 év közügyektől eltiltásra, valamint 1 év járművezetéstől eltiltásra ítélje.

A bíróság az ügyész indítványától eltérően a vádlottat  börtönbüntetés helyett 90 nap elzárásra és 1 év járművezetéstől eltiltásra ítélte, erre figyelemmel nem alkalmazott közügyektől eltiltást.

Az ügyész az előkészítő ülésen az ítélet kihirdetését követően nyomban bejelentette a fellebbezését a vádlott terhére, súlyosítás végett, az elzárás helyett börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra elítélés érdekében.

A másodfokú bíróság az ügyészi fellebbezést megalapozottnak találta, ezért az elkövetővel szemben kiszabott büntetést súlyosította – tájékoztatott bennünket a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Be the first to comment on "Ittasan szállította kiskorú gyermekét Bokodon, börtönbüntetésre ítélték"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*