Oroszlányi tűzoltók Szent Flórián napi elismerése

„Településünk tűzoltói a több mint egy éve tartó rendkívüli helyzetben is kiválóan végezték munkájukat.

Lendületüket, kitartásukat nem törte meg a járványhelyzet, többen önkéntesként is láttak el feladatokat, segítve ezzel a rászorulókat. Önzetlen magatartásuk példaértékű.

Az elmúlt időszak nehézségei ellenére stabilan, kitartóan, magabiztosan álltak ki a városlakókért, a láthatatlan veszélyben végezve a baleseti sérültek, a lakásukba szorult magatehetetlen emberek mentését, a mentők fizikai erejét meghaladó betegmozgatások segítését, valamint a tűzoltást és egyéb műszaki mentéseket.

A szakmába vetett hit, elkötelezettség nem tartható fenn hosszútávon az egyének megfelelő elismerése, példaképpé állítása nélkül, hiszen biztosak lehetünk abban, hogy mindig, minden helyzetben számíthatunk rájuk!

Az idei „Tűzoltó Nap” alkalmából a polgármesteri hivatal tanácstermében Oroszlány Város Önkormányzata nevében Lazók Zoltán polgármester elismerést adott át a munkáját kiemelkedően végző Nagy Zsolt tűzoltó rajparancsnok részére.

Az oroszlányi Tűzoltóságon szolgálatot adó lánglovagok támogatásával pedig Barassó Pétert választották meg „Az év tűzoltója” címre.

Az elismerést Lazók Zoltán, a köztestület elnöke és Szabó Imre tűzoltóparancsnok adta át.

Az ünnepségen résztvevő Janky Róbert tűzoltó ezredes, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tatabányai Kirendeltségének vezetője, elismerését fejezte ki az Oroszlány Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság elmúlt évi munkájáért és szakmai elöljáróként gratulált az elismerésben részesülőknek.”

 

Forrás:oroszlany.hu

 

Május 4-e Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének ünnepe – a szerk.

Be the first to comment on "Oroszlányi tűzoltók Szent Flórián napi elismerése"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*