Fellebbezett a Győri Fellebbviteli Főügyészség az oroszlányi emberölés ügyében

/Fotó: police.hu/

A Győri Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokú ügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását, a büntetés súlyosítását indítványozza abban az ügyben, amelyben a vádlott különös kegyetlenséggel ölte meg nőismerősét.

A Tatabányai Törvényszék a 2021. február 17. napján kihirdetett ítéletében a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, és megállapította, hogy a vádlott legkorábban 25 év letöltését követően bocsátható feltételes szabadságra.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlott a Fő téri előszilveszteri bulin, a délutáni órákban találkozott a sértettel, akivel korábban többször szexuális kapcsolatot létesített. A sértett felhívta a vádlottat az alkalmi tartózkodási helyéül szolgáló oroszlányi lakásba, ahol az ittas állapotban lévő férfi egy 11 cm és egy 17 cm pengehosszúságú késsel, közepesnél nagyobb erővel 17 alkalommal megszúrta a közepes fokban ittas nőt a testén, és két alkalommal, szintén közepesnél nagyobb erővel elmetszette a nyakát.

A másodfokú ügyészség szerint a – bűnösségét egyébként tagadó – vádlottal szemben a feltételes szabadságra bocsátása legkorábbi időpontjának későbbi időpontban meghatározása indokolt, figyelemmel brutalitására, az emberi mivoltából kivetkőzve elkövetésre, a sértett fokozottabban kiszolgáltatott helyzetének kihasználására, valamint az élet elleni bűncselekmények elszaporodottságára – tájékoztatott bennünket a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

 

Korábban itt olvashatott a bűncselekményről: https://oroszlanymost.hu/2019/12/31/emberoles-oroszlanyban/

Itt  tudósítottunk az elsőfokú ítéletről: https://oroszlanymost.hu/2021/02/17/eletfogytiglani-fegyhazra-iteltek-egy-oroszlanyi-not-halalra-keselo-ferfit/

Be the first to comment on "Fellebbezett a Győri Fellebbviteli Főügyészség az oroszlányi emberölés ügyében"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*