Új életmentő eszközzel gazdagodtak a környei önkéntes tűzoltók, formaruhákat is vásárolnak

300 ezer forint értékű, vissza nem térítendő kiegészítő támogatásban részesült a Környei Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója által meghozott egyedi döntés alapján a Központi Maradványelszámolási Alapból.

A környei önkéntes tűzoltók a támogatást 11 formaruházat (nadrág, gyakorló dzseki, tűzoltó címeres hevederöv) vásárlására fordítják.

Az egyesület háza tájának másik örvendetes híre, hogy a közelmúltban nagy álmuk vált valóra, hiszen támogatók segítségével egy használt Weber-Rescue hidraulikus feszítő-vágó készülékkel gyarapodott eszközállományuk. A hidraulikus kisgépet a baleseteknél beszorult sérültek kimentésénél tudják hatékonyan igénybe venni, mivel gyorsan készenlétbe helyezhető és könnyen használható.

A közel 650 000 forint értékű eszköz beszerzésében a Fóthi Kft., a Baracskai Gép Kft., az Eck Fa Kft., a Kesztler Klíma Kft., a M-U-T Hungaria Kft., valamint a Transintertop Kft. támogatta az egyesületet, a fennmaradó rész kiegészítésében jelentős szerepe volt Környe Község Önkormányzatának is, amely az éves működési költségek támogatása mellett az eszközbeszerzésekhez is rendszeresen hozzájárul.

A szett tartalmaz egy feszítőt, egy vágóollót, egy motoros tápegységet, valamint 2 db 10 méteres tömlőt lánckészlettel. Az egyesület az eszköznek köszönhetően ezután még hatékonyabban tud részt venni a műszaki mentéseknél, a sérültek kiszabadításánál. Az önkéntes tűzoltók a 2020-as évben összesen 63 esetben avatkoztak be káreseménynél, míg idén már 10 alkalommal volt szükség a 25 fős önkéntes állomány segítségére – tájékoztatott bennünket Salamon Gyöngyi.

Be the first to comment on "Új életmentő eszközzel gazdagodtak a környei önkéntes tűzoltók, formaruhákat is vásárolnak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*