Oroszlányiak is indultak

Szikrázó napsütés kísérte a 2. Henkel futást Környén szeptember 21-én, a résztvevők többsége fel is idézte az elmúlt évi időjárást, amikor nemcsak a távval, de az esővel, széllel is meg kellett küzdeniük, bár a verseny végén többen állították, a futásnak a hideg jobban kedvezett tavaly.

A 2. Henkel futáson a családi kategóriában indulókkal együtt majdnem kétszázan startoltak el, a versenyre nemcsak helyből és a környékbeli településekről, Tatabányáról, Tatáról, Oroszlányból, Vértessomlóról, Szárligetről, Tarjánból érkeztek, a nevezők között volt szendehelyi, de még felvidéki, tardoskeddi sportoló is.

A szervezők ezúttal is gondoltak a hosszú távot kedvelőkre, a hagyományos 3 ezer métert jelentő 1 tókör mellett második alkalommal hirdették meg a versenyt 6 és 9 kilométeres távon is, ez utóbbit pontosan 33-an teljesítették.

A verseny a legkisebbek, az ovisok futamával indult, ők 500 métert futottak hatalmas szurkolás közepette, s volt, akinek a sprint végén még mosolyra is futotta az erejéből. Bár a legfiatalabb, a harmadik életévét csak februárban töltő Mátyók Milánnál a rajtnál eltörött a mécses, becsülettel teljesítette a távot, s ha kissé le is maradt a mezőnytől, őt is ütemes taps fogadta, amikor édesapja kezébe kapaszkodva megérkezett a célhoz, s átvette a nem mindennapi teljesítményéért járó emlékérmet, ami – természetesen – valamennyi indulónak dukált a pólóval, frissítővel, a verseny végén a kedves, ízes vendéglátással egyetemben.

Az ovis lányoknál Molnár Réka végzett az élen, második lett Lukács Zara, harmadik Bagó Luca. A fiúknál teljes erőbedobással indult és aratott győzelmet Avar Levente, mögötte Semsei Levente végzett, harmadikként Jeszenovics Balázs ért célba. A kisiskolások már másfél kilométert teljesítettek, a lányoknál Perjési Lara volt a leggyorsabb, második lett Molnár Boglárka, harmadik Madarász Panka. A fiúknál (2009-2012) a tavaly még óvodásként rajt-cél győzelmet szerző Csánki Balázs „falta fel” a leggyorsabban a távot, tőle 3 másodperccel maradt le Moravcsik Márk, a harmadik helyet Horthy Balázs szerezte meg. A 2008-as születésű fiúknál Mayer Botond vehette át az eredményhirdetéskor az aranyérmet, a képzeletbeli dobogó második fokára Jeszenovics Róbert állhatott. Megfontoltan, az erővel okosan gazdálkodva startolt el a családi futam valamennyi résztvevője, hiszen abban a kategóriában az időmérő óra akkor állt meg, amikor a família valamennyi tagja célba ért. Ez a Kovács családnak sikerült a legkorábban, a második helyen a Maklári, a harmadikon a Jeszenovics család végzett.

A 3 kilométeres távon korcsoportjában aranyérmet vehetett át az eredményhirdetéskor Kocsis Zoltántól, a Henkel környei gyárának igazgatójától Mórotz Zsuzsanna, Árvai Róbert, Kovács Mariann, Rókus Gellért, Bagó Zsuzsa, Rácz Róbert, Turbucz Teréz, Preil Norbert. Szintén egy tókörön nyújtott ezüstérmes teljesítményt Perjési Kitti, Mayer Zsombor, Pfiszterer Anna, Seprényi Péter, Ferge Adrienn, Major Dáriusz, Lority Ingrid, Licskó Csaba, harmadik lett Bojtor Zsófia, Lukács Soma, Seprényi Ferenc, Mieotai Sára, Holló Martin, Szakály Zsuzsanna, Tóth Zoltán. Két tókört teljesített korcsoportjában a leggyorsabban Belovic Pál, Schmölcz Sára, Játékos Ádám, Herendi Anikó, Fazekas Gábor. A 6 kilométeres távon második helyezést ért el Hadnagy-Volf Mónika Tímea, Szendrei Zsolt, Szász Mária, Mayer György, harmadikat Moravcsik-Fecskés Orsolya, Hadnagy Attila, Horváth Zita, és Kocsis Zoltán gyárigazgató, akinek Beke László polgármester nyújtotta át a bronzérmet. A leghosszabb táv, a 9 kilométer megtétele után korcsoportjában aranyérmet vehetett át Balogh Barbara, Háder Olivér, Faggyasné Wengrin Ágnes, Kovács András. Kategóriájában második lett Paluska-Holló Kitti, Fóthi Zoltán, Mészáros Mária, Katona János, míg harmadik Lehrreich Helga, Juhász Krisztián, Santavecz Andrea, Seprényi Ferenc.

A 9 kilométeres táv lefutására tehát 33-an vállalkoztak, az abszolút legjobb időt a tatabányai, 2001-es születésű Háder Olivér (30 perc 32 másodperc) futotta, második legjobbként teljesített 34 perc 38 másodperccel a környei Fóthi Zoltán (1996), és tőle csupán 18 másodperccel maradt el a tatai Kovács András (1968.) – tájékoztatott Salamon Gyöngyi.

Be the first to comment on "Oroszlányiak is indultak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*