Idős oroszlányiakat lopott meg, elítélték

/A kép illusztráció!/

„A kétrendbeli kifosztás bűntette és a lopás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság az ügyész mértékes indítványával egyezően ítélte a letartóztatásban lévő elkövetőt öt év börtönbüntetésre.

A vádirat szerint egy férfi és egy nő elkövető 2019. április 30. napjáról 2019. május 1. napjára virradó éjszaka a 77 éves oroszlányi sértett lakásába úgy mentek be, hogy megkérték, hadd igyanak egy kávét és hadd töltsék nála az éjszakát. A nő, miután a sértett elaludt a lakás kisszobájában, a lakás egyéb helyiségeiből 126.100,- Ft értékben lopott el különböző értéktárgyakat, majd társával együtt távoztak a lakásból.

A nő és bűntársa 2019. május 17-én 10 óra és 11 óra közötti időben az oroszlányi 83 éves  sértettnek ajánlkoztak, hogy segítenek neki hazavinni a televízióját, a lakásába így jutottak be. A nő a sértett figyelmét elterelte, ezalatt a társa a lakás konyhájában összesen 41.000,- Ft értékben lopott el táblagépet, Bibliát, és készpénzt.

A nő 2019. augusztus 15. napján 10 óra körüli időben a 80 éves oroszlányi sértett lakásába úgy jutott be, hogy megkérte, hadd menjen el a mosdóba. A nő ezt követően, kihasználva azt, hogy a sértett nem figyelt rá, a lakás konyhájából ellopott egy darab 1.000,- forint értékű pénztárcát, a benne lévő 1.000,- forint készpénzzel együtt.

A nő öt alkalommal volt büntetve vagyon elleni bűncselekmények miatt, legutóbb töltött szabadságvesztés büntetésből 2018. november 5. napján feltételesen kedvezménnyel szabadult, különös visszaesőnek minősül, letartóztatását a bíróság a bűnismétlés veszélye miatt 2019. augusztus 23. napján rendelte el.

Az ügyészség mértékes indítványa alapján a Tatabányai Járásbíróság előkészítő ülésen a nőt öt év börtönbüntetésre, öt év közügyektől eltiltásra, 165.100,- Ft vagyonelkobzásra ítélte, valamint ezt követően rendelkezett a letartóztatás fenntartásáról.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védő enyhítésért jelentett be fellebbezést.”

 

Az Ügyészség sajtóközleménye

Be the first to comment on "Idős oroszlányiakat lopott meg, elítélték"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*